De absolute top op het gebied van dubbelwandigrookkanalen G-norm 10mm

Ook de ontwikkeling van de houtkachel staat niet stil houtkachels worden steeds beter gemaakt waardoor het rendement van de houtkachel steeds hoger wordt.(waardoor lagere rookgas temperatuur)

Ook bepaalde type houtkachels hebben een lage temp rookuitstoot, denk hierbij aan houtkachels op CV hr houtkachels en houtvergassers.

Het is natuurlijk een goede ontwikkeling meer warmte in je kamer met minder brandstof,maar dan kan er een probleen ontstaat met de trek van je rookkanaal.

De rookgassen worden niet meer zo snel heet als bij je oude kachel, dus je oude of dunne nieuwe dubbelwandig schoorsteen die zeer veel warmte afgeeft aan de buitenkant van je buis houd niet de binnenwarmte van de pijp vast om een goede thermische trek te krijgen (2 de trek).

omdat deze pijp geen warmtebrug heeft (binnen en buitenpijp liggen los van elkaar, en de onderdelen worden in elkaar geschoven met klemband aan de buitenkant), dikke isolatie (5cm) en grote dichtheid van de isolatie wol.

1 Alle noodzakelijke opbouw en ombouw onderdelen leverbaar. Maten van Ø 130 tot Ø 500 mm ( inwendige maten).  Diameter 130- 150 en 200mm is uit voorraad leverbaar.

2 Door extra isolatie van isotube is de schoorsteen stabieler en tevens sneller en langerop temperatuur een goede schoorsteentrek is het gevolg.

3 De extra isolatie van de schoorsteen verbetert de werking van haard of kachel. De speciale isolatie zorgt voor minder afkoeling en weinig temperatuursschommelingen door invloed van koude van buiten af.

4 Er  bestaat geen verbinding tussen de binnen en buitenbuis. De warmte in de binnenbuis wordt dus niet doorgegeven aan buitenbuis ,zodat deze niet heet wordt en er warmte verlies optreedt.
5 Er is weinig of geen condensvorming in de binnenbuisvan isotube door de extra isolatie van 5cm waardoor er geen sprake is van een thermische warmtebrug en de binnen en buitenbuis elkaar niet raken.

6 Binnenbuis kan bij opwarmen en afkoelen onafhankelijkvan  elkaar bewegen.

7 Max. werktemp. T600graden.

8 heeft een unieke buisverbinding bell-type 60mm, waardoor er een dichte, optimale en stabiele verbinding van de diverse onderdelen onstaan.

9 Isolatie: keramische wol

10 Voor dit  rookkanaal zijn er ook passende rookgasventilatoren en schoorsteen kappen, om extra schoorsteentrek te kunnen leveren.

11 Hoge zuur-resistentie, onder andere zwavelzuur(denk aan kolen).

12 Veel lagere weerstand dan baksteenschoorstenen, door kleine ruwheid van het oppervlak.

13 In ieder gebouw/huis te plaatsen, zowel binnen als buitenshuis.

14 Brede mogelijkheden systeemconfiguratie.

15 Breed scala van producten, mogelijkheid tot het maken van niet-standaard producten.

16 Zeer goed verpakt, ingepakt in karton en plastic krim follie zodat bij montage er geen krassen of deuken op de pijp komen.

17 Alle maten leveren wij ook in de door u gewenste RAL kleur ( poedercoating) passend bij uw gevel of dak.

18 maximale veiligheid, sterk en zeer stabiel voor zowel binnenshuis als langs de gevel.

19 Het rookkanaal is gemakkelijk te monteren, zodat zelfs iemand met 2 linkerhanden dit kan.

20 30jaar garantie

Technishce gegevens:

RVS binnenpijp : 309  14828

RVS buitenpijp 304 1.4301 DIN 17441

EN 1856-1 EN 1856-2

NEN 6062:2011NL

Isolatie: 5 cm

Dikte binnenwand RVS 0,8mm 1mm (grotere maten oplopend naar 1 mm, vanaf 250 mm). Bij de meeste dubbelwandigepijp is dit 0,4 of 0,5 mm.

CE gekeurd. en met DIN-Norm.

Productie in Europa.

Buisverbinding: Bell-type 60 mm waardoor en dichte, optimale en stabiele verbinding.

Max. werktemp. T600graden

Aanbieding

© 2010 - 2020 schoorsteenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel