Abcat Houtrookfilter

Over de ABCAT® houtrookfilter

De ABCAT is ontwikkeld om de uitstoot van rookgas uit schoorstenen van hout gestookte kachels en ketels te verminderen. Daarbij is vooral aandacht besteed aan het verminderen van de geurbelasting van de houtrook. De ABCAT wordt direct achter de stookinstallatie, als kachelpijp, van een bestaande of een nieuwe kachel of ketel geplaatst.

De ABCAT bevat een edelmetaal katalysator en is in zijn geheel uit staal vervaardigd. Het systeem wordt in principe geleverd voor alle voorkomende diameters van rookgaspijpen en voor kachels en ketels met verschillende vermogens. De ABCAT is zeer robuust en de bediening en het onderhoud van het systeem is zeer eenvoudig.

Tot voor kort werd de ABCAT® houtrookfilter geleverd in een dikwandig stalen buis, terwijl de meeste rookkanalen met enkelwandig RVS of dunwandig staal worden opgebouwd. De vraag naar ABCAT® houtrookfilters is fors toegenomen.

Levertijden, modellen en prijzen:
De ABCAT® houtrookfilters zijn leverbaar in diameters 125 - 130 - 150 - 180 en 200mm.

Voor iedere diameter leveren we drie maatvoeringen: de ABCAT® houtrookfilter in 300 of 330, 500 en 1000 mm buis. De thermometer is niet standaard, maar verkrijgbaar als optie.

- Tot 90% vermindering van uitstoot schadelijke stoffen

- Eenvoudig te plaatsen en schoon te maken

- Gaat zeker 20 stookseizoenen mee

 

Neutraliseert de geur van houtrook
De ABCAT is in staat om de kenmerkende geur van houtrook te neutraliseren. Dit betekent dat de geur van houtrook kort bij de monding van de schoorsteen niet meer als zodanig herkenbaar is of herleidbaar is tot rookgas van een houtkachel. Bij de katalytische naverbranding worden namelijk op molecuulniveau organische verbindingen afgebroken en omgezet in verbindingen die minder schadelijk zijn en minder geuren.

Tot 90% vermindering van uitstoot schadelijke stoffen
De ABCAT® is een houtrookfilter met katalysatortechniek. Dit betekent dat de geur van de rook uit de schoorsteen sterk wordt verminderd. Het filter zorgt ervoor dat er tot 90% vermindering van de onvermijdelijke uitstoot van schadelijke stoffen zoals PAK’s en fijnstof (roet, teer, as en houtstof) plaatsvindt.

Eenvoudig te plaatsen en schoon te maken
De katalysator is eenvoudig te plaatsen in een bestaand of in een nieuw rookgasafvoerkanaal. Het heeft een geringe invloed op de natuurlijke trek in uw schoorsteen. Daarnaast is de houtrookfilter zeer eenvoudig schoon te maken door de ABCAT® uit te kloppen of af te spoelen.

Gaat zeker 20 stookseizoenen mee
De ABCAT® is gemaakt van RVS en edelmetaal en gaat zeker 20 stookseizoenen mee.

Levertijd
geschatte levertijd voor de 180 en 200mm is 2 weken. voor de 150mm ongeveer 1 week.

 

 

  • Compleet set
  • MBS Happy houtkachel met compleet dakdoorvoer
© 2010 - 2024 schoorsteenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel